Finiks Sansi – Kokoškov, Ejton, Buker… Idu li Gore?

  •  
  •  
  •  
  •  

Finiks Sansi su bili u centru pažnje svih medija u Americi ovog leta, a bogme i su bili vrlo popularni i kod nas u Srbiji. Franšiza iz Arizone je imala prvog pika na Draftu, a i našli su novog trenera, Igora Kokoškova. Pride su se svi nadali da će Dončić tamo da završi, tako da su bili izuzetno popularni na prostorima bivše Jugoslavije.

Jedno pitanje je isplivao na površinu, a to je da li su Sansi spremni da idu gore?

Prošlih nekoliko sezona su bile očajne po njih, i sve se svodilo na to da tankuju i da razigravaju Devina Bukera. Ovo prvo su odradili odlično, a može se reći i da je Buker postao superstar. Bilo kako bilo, od njih se sada očekuje da pobeđuju. Ne kao Voriorsi, ali da pobeđuju više nego ranije.

Došao je novi trener. Kokoškova svi znamo. Odmah je pokazao da neće da popušta pod pritiskom i uzeo je Ejtona sa drafta. Koliko god on znao Dončića, Buker je tu, a fali im visok igrač pod košem. I da je išao na tržište, ne bi imao toliko dobrog igrača kolika bi mu cna bila, jer em je malo visokih dobrih, a i ispodprosečni su skupi. Pride je ovo bila tanka sezona za transfere u tom aspektu.

Ejton je tu. On je što bi Amerikanci rekli “game-changer”. I stvarno jeste. Biće zverka. Jak, brz, skočan i nadasve inteligentan crnac, a mora da se prizna da ih je takvih veoma malo. On je potencijalni 20-10 igrač u sledećih nekoliko godina.

Buker je tu uz njega. Isprofilisao se kao jedan od najboljih šutera lige. Ubica je napadački, ali videćemo kako će se snaći u odbrani. Kažu da bi partnerstvo ove dvojice promenilo sliku na Zapadu. Mi se međutim ne slažemo sa time. Buker nije kec i nije vešt toliko u dva na dva i pas igri. najveći problem Sansa je to što nemaju krštenog pleja, koji bi mogao malo da izbalansira ekipu.Elio Okobo iz Francuske i DeAnfre Melton su dva rukija oko kojih je mnogo upitnika. Ipak, prednost je u tome što ih Kokoškov može oblikovati kako on želi.

Isto tako, Finiks je nagomilao loše ugovore na krilima, koja su prenatrpana. Možda menadžment čeka trejd blok na zimu, za koji se očekuje da bude mnogo bolji nego prošle godine. Za sada tu imaju Arizu kog su potpisali, Rajana Andersona kog su dobili, TJ Vorena, i dva ekstratalenta, Mikala Bridžisa za kog su ovog leta napravili trejd na draftu, i Džoša Džeksona koji je vrh prospekt. Prvi je životinja sa fizikalijama, a drugi može da bude lagano All-Star već za dve sezone.

Centri su pored Ejtona i Tajson Čendler, koji može da posluži u odbrani, napadu ne, i Bender koji mora da nabije još 7-8 kilograma da bi mogao da bude solidan igrač. Do tada će povremeno da bljesne kao slabija verzija Porzingisa.

 

Situacija je konfuzna sa Sansima, ali niko ne može da im ospori da imaju talenta. I to dosta talenta. Biće tu još štimovanja, Kokoškov voli da radi sa mladim igračim, a ovde ih ima na pretek. Ejton nema dostojnu zamenu, small-ball košarka može da im bude prednost zbog milion krila koje imaju, dok će najveći problem biti uigravanje Bukera i prvog pika. Ako trejduju za nekog pleja na polusezoni, mogu da stignu do 33 pobede.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *