Srbija na Svetskom Prvenstvu – Rezime Hladne Glave

  •  
  •  
  •  
  •  

Prošlo je malo više od nedelju dana od finala Svetskog Prvenstva, i utisci polako sležu, i glave se hlade. Trezvenost je nešto što nama Srbima nije jača strana, posebno donošenje racionalnih odluka u stanjima kada situacija nalaže da se budeš pribran ili koliko toliko stišaš svoj temperament. Jer inače, kako drugačije objasniti celu našu istoriju, koja je puna tih “sad ću da ti jebem majku” trenutaka.

Šta možemo reći o našim Orlovima? Pa iskreno, ono pri čemu mi i dalje stojimo, je da ih ne treba gledati više. Jer ako nekada i napravimo neki dobar rezultat, opet ćemo sve isto da uradimo. da sjebemo koncepciju pred neko veliko takmičenje ili tekmu.

A šta možemo reći o njihovom učinku u Rusiji? Pa da smo Sergej Milinković Savić, rekli bi da je to negde za 7.5 – 8, kao što je mladi vezista Lacija ocenio sebe. Ali pošto mi nismo maloumni i nadmeni, mi ćemo biti malo realniji i celokupan učinak, na skali od 1 do 10 oceniti sa 5.5, mada i to smo se pitali da li da stavimo, ali ajde sad ipak imamo jednu pobedu i treba preći na pozitivnu stranu.

Po našem mišljenju koje Vam je i od ranije poznato, najveći problem je bio trupac koji je izigravao trenera. Trupac nema nikakvog niti iskustva niti autoriteta, a znanja pa tek da bi se našao na tako bitnoj poziciji. On poveo jadnog Rastavca da mu pomaže oko taktike, a što se tiče sastava, i definitivno smo ubeđeni da ga je dobijao na papiru dan, dva pred tekmu od strane raznih menadžera. Elem, trupac nas je uništio ovde.

Odmah da Vam kažemo, zato smo i počeli nov red, da bi Vam privukli pažnju. Da nas zajebete sa pričom da je bio penal protiv Šiptarske. Jeste bio je, i jeste imali smo tri kartona na poluvremenu, koje su dobili najagresivniji i fizički najjači igrači na terenu. Ali bajo moj, menjaj nešto ! Menjaj Savića koji ti i ovako ničemu nije doprineo, menjaj ga i ubacuj drugog tabadžiju, ili Ljajića koji bi ti vrlo verovatno bolje povezao sve linije nego ova nabeđena “ja-sam-za-7.5-8” zvezda.

 

Pod broj dva, ako smo poveli rano i ako nam je cilj da se povučemo, onda izvodiš Mitrovića i ubacuješ broz igrača koji če da vuče kontru, bio to ovaj menadžerski igrač Radonjić ili Živković, ili ko već. Ako nisi rešio da se povučeš, onda nastaviš u istom tempu i gaziš protivnika.

Pazi u takvoj utakmici, sa toliko tenzije i sa toliko pritiska, gde jedna greška može da te unakazi, gde su oba tima zgrčena, ti povedeš u 6. minutu. I umesto da ne dozvoliš protivniku da se podigne sa zemlje i da ga biješ do konačnog nokauta, ti se povlačiš iako imaš svaku moguću prednost.

E zato je trupac, trupac !

Ali nije kraj, ima još gafova u vidu Miloša Veljkovića. Znači dečko koji realno nema mesta u reprezentaciji Jermenije, bez uvrede, startuje protiv Brazila. Sad, šta je to što mi predstavljamo kao naš argument koji ide u prilog ovoj tvrdnji. Igra za Verder iz Bremena tim koji je u donjem delu Bundeslige. To Vam je nešto slično kao i Filip Kostić koji zadnjih par godina se jebava po timovima koji se bore za opstanak. I ti treba da se suprostaviš Brazilu, kakav god da je. Ma daj, uz svo dužno poštovanje nemoj da me zajebavate. A Bane sedi na klupi. Koliko god da je loš bolji je od ovog malog na štoperu pa ne znam šta da je.

Ljajić nam je bio najveća žrtva na ovom prvenstvu, to je makar neko naše mišljenje. Tj on je uvek žrtva kod nas, kako god okreneš, ali mi mislimo na onaj taktički deo. Nikada nije igrao njegovu izvornu poziciju a to je da bude iza špica, već je slat ili na krilo ili negde po strani bliže sredini. Onda ga lepo vrati da bude Modrić, tj da ima tu ulogu, jer ne može da bude kao on, i da se vraća po loptu i stavi ga da ti bude on organizator, jer da se ne lažemo, ne može Matić i Milivojević da ti iznose loptu, nije to njihov deo. Ali bi onda SMS bio na klupi, i jbg ne bi mogo da padne tal posle kad dođe transfer. Druga stvar, da li je moguće da si toliko glup i da izvodiš Luku protiv Šiptarske, a znaš da je lik koji ubedljivo najviše pokriva prostor, i što je najvažnjije ima brzinu koja je upotrebljiva, za razliku od Matića koji se lošije brani u kontrama.

I da, nije Tošić kriv za Šaćirijev gol. Lepo je rekao, da sam mogao da ga rušim pre 16 metara, ja bih uradio, a ovako bi bio i penal i crveni, tako da sa strane igrača i logike fudbala to ima smisla. Ali sa strane majmuna koji bi šipcu da slomiš nogu nema. Mada, iskreno, oba stava imaju svoje pluseve.

Moramo da se ogradimo od jedne stvari. FSS nam je nebitan u ovoj priči, iako su oni uzrok svega. Ovde pričamo konkretno o nastupu u Rusiji, i tome da je trupac mogao da ima mnogo bolji i odabir i selekciju poteza i sve u svemu mnogo bolji rezultat.

Ali neka, nema veze, mi i ne zaslužujemo bolje, jer smo govna, bili i bićemo, i uživajte u trupcu još koju godinu, jer će biti tu gde jeste i sada. Selektor !

Užas.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *