Šta se Dešava sa FK Partizan?

  •  
  •  
  •  
  •  

Moramo da napomenemo pre svega da je ovaj tekst delo jednog okorelog Grobara, koji će se truditi da bude objektivan, i kome ne treba zameriti ukoliko izađe iz okvira pristojnosti i šablona novinarskog posla.

Jučerašnja utakmica protiv Dinama iz Vranja je i definitivno potvrdila premisu da FK Partizan ima veoma lošeg trenera. I to je ono što je srž problema kada se dotaknemo očajne igre koju Partizan pruža u poslednjih par meseci.

Šta to konkretno zameram Đukiću, svetskom putniku iz Štitara koji svima nama drži predavanja o tome kako je Tito umro i kako mi živimo u Andergraund filmu?

Pa pod broj jedan, to izigravanje gospodina, koje poprilično iritira većinu navijača Partizana. Dragi gospodine Đukiću, jedina stvar u kojoj ja povezujem Andergraund film sa Vašim izlaganjem jeste Soni. Znate onaj simpatični majmun koji je ušao u tenak. E tako imam utisak da je i gospodin Đukić u situaciji u Partizanu. On je ušao u Partizan i biće katastrofe.

Ograničićemo se samo na igru Partizana koji je, iskreno govoreći, katastrofalno odradio posao u prelaznom roku i još gore odradio pripreme.

Naime, mi nemamo rešenja za bunkere. Tačka. Đukić već bezmalo godinu dana ne može da pronađe igru kroz koju Partizan može da postigne pogodak kada se protivnik brani. I ne samo to, kod njega za godinu dana nije primeđen napredak niti u jednom segmentu igre. Odbrana je bušna, napad sterilan, a na sredini terena Partizan je izgubio svoj zaštitni znak a to je igra kratkim pasovima. Naravno, neko će reći da nema igrača za tako nešto, ali onda gospodine Đukiću, zašto ne izađete i ne kažete da su potrebni nova pojačanja.

U Surdulici protiv Dinama se čekalo na izmenu do 20 minuta pred kraj, iako je već na poluvremenu bilo jasno da je potrebno dosta toga menjati.

Napravljena su dva ogromna promašaja prilikom sastavljanja ovog tima. Prvi je Saša Zdjelar, na čije dovođenje se utrošilo više od dve godine cimanja. Za sada, tj od kada je stigao među crno-bele, ovaj mladić nije pokazao ništa sem zavidnog repertoara psovki na račun sudija. Pas očajan, kontrola lopte i tehnika očajni, bez ikakve ideje. I što je najgora stvar, ne može, jednostavno on ne može da bude moderan zadnji vezni, jer taj njegov bezobrazluk koji ima, ne prati besomučno trčanje i borba kao što je bio slučaj kod Evertona.

 

Drugi promašaj je zamisao da Danilo Pantić može da bude organizator igre i lider tima. Sa tim je Partizan i definitivno predao Crvenoj Zvezdi titulu već sada. Mladi “Čelzijevac” je igrao kao, što bi rekao jedan stariji fudbalski radnik koji posećuje kladionicu u kojoj pisac ovih redova svraća, kikirez. Glumata, bespotrebno gnjavi loptu u stilu Stefana Babovića, i ekstremno zanemaruje odbranu, a naročito nakon njegovih grešaka. Posle načina na koji je napustio Humsku u prvom navratu, logično se postavljalo pitanje da li je pametno davati mu još jednu šansu, ali se veliki skauting mag Ivica Ilijev tvrdo založio za ovog momka.

Inače, mag Ilijev je ponudio svoju ostavku ukoliko Partizan ne bude bio prvak na kraju sezone. Nadamo se da je čovek od reči.

Daćemo Vam jedan plastičan primer zašto je Partizan u ovakvoj situaciji. Sada isplivava na površinu kvalitet Marka Nikolića iza koga su se svi krili. Ilijev je kupio zasluge kako je doveo dobra pojačanja, rukovodstvo kako eto pobeđuje i sudije i sve redom. Đukić je sa maltene istim timom, bez Nikole Milenkovića već protiv Olimpijakosa nagovestio da nije kadar da se nosi sa situacijom u klubu. Kasnije kada su dolazili drugi igrači, koje je mag Ilijev dovodio u dogovoru sa gospodinom Đukićem, i navijači su shvatili da su ustvari potonja dvojica vrlo taknki sa znanjem. Sve se ranije pokrivalo kvalitetom jednog odličnog trenera koji znao da ispravi i zamaskira sve mane tima, a da na drugoj strani usavrši sve prednosti.

 

To nažalost gospodin Đukić, veliki mondijalista iz Štitara ne zna.

Takođe ne smemo zanemariti ni faktore koji su van terean, od inertne uprave i sudija koji, budimo iskreni, sve što je možda ovako ili onako ne sude Partizanu. Izgleda da ćemo još jednom gledati besomučno orgijanje Crvene Zvezde nad celom ligom i silovanje gledalaca i timova, kojoj se pak sve sumnjive situacije sviraju u njenu korist.

Ali, nećemo o Zvezdi ovde, jer je Marko Nikolić bio u istoj situaciji, pa je uspeo da se izbori sa tim.

Ono što se nama čini je da uprava i gospodin Đukić igraju jedno vrlo dobru igru, u kojoj su gubitnici samo navijači, ljubitelji Partizana. Gospodin Đukić se složio da bude kišobran svemu, i da su sve kritike usmerene ka njemu, dok je uprava i pre sezone digla ruke od trke za titulu. Ovako nešto svima ide u korist. Đukić nema presiju, radi svoj posao i prima parice, a ako bude otpušten biće u debelom plusu zbog penala koje će klub morati da plati. Sa druge strane mag Ilijev i ekipa imaju odličan alibi, u vidu mondijaliste iz Štitara zašto će titula opet otići na Marakanu.

Sve je ovo jedna lepa igrica u kojoj se pravi ljubitelji fudbala nerviraju.

A kako i ne bi, kada vide tu indolentnost na sredini terena. Jankovića npr., koga je u par navrata do nebesa hvalio gospodin Vlajić iz Sportskog Žurnala. Janković je možda i najgori igrač u Partizanu od Stefana Babovića, jer carini loptu non stop, i usporava svaki mogući napad. Ipak kao što smo rekli ima strašnu konkurenciju u Zdjelaru i Pantiću. Oni kao najmlađi i nemaju želju da se trgnu i podignu tim. Još kad nam Lola bude došao pa u paru krene da psuje sudiju, imaćemo crvenih kao pleve. Nadamo se da se malo stišao što se temperamenta tiče.

Dalje, Miroslav Vulićević koji je nekada zaista bio moderan i dobar bek je trenutno invalid. Njegova stratnost i okretnost su na minimumu minimuma, i kao glavni dokaz nam je prišli i pretprošli derbi kada je svaki put kasnio u osudnim momentima.

Kosović, ljubimac Đukića je još jedan promašaj. Setite se samo kako je “doktorski” odigrao protiv Olimpijakosa u BGD prošle godine. Ben je protčao pored njega i oduvao ga. Sada je pokazao u poslednje dve utakmice koliko vredi. I to protiv timova koji nisu, da budemo iskreni, kvalitetni.

I što se tiče Ožegovića, moram da se oglasim. Svaka mu čast, ne mogu da kažem da se ne trudi. Ubedljivo najviše batina dobija, ali ne ume, i to je činjenica, ne ume da da gol. Ili zna, ali ga jednostavno neće. Iskreno mnogo više nade je polagano u njega, ali se nije snašao, da li zbog loše postavke trenera što je vrlo moguće, ili prosto mu se ne da, kako god, poenta je da smo mnogo bodova i zbog njega pogubili.

Ali sve je to isključivo na duši trenera, koji i nema kvalitet, a nema ni želju da popravi nešto.

A posle svih komentara i rasprava sa medijima i imaginarnim protivnicima, možemo slobodno reći da nema ni obraza.

P.S. Trener Dinama iz Vranja, reče jedan gospodin na pijaci, može da poduva kitu za onaj kometar na kraju utakmice, da su igrali 11 na 14. Pola sata od 90 minuta su ležali na travi. Tako kaže ovaj neznani gospodin, ne mi. Mi samo citiramo, bez namere da uvredimo nikoga.

A vi izguglajte malo kako je došao do 20 miliona dinara za svoj klub skoro. Kucajte na Guglu i sve će Vam biti jasno kako se pažnja skreće sa ofsajda Zvezde i penala koji nije ni postojao, i sa penala DVA koja nama nisu suđena, na šatro krađu u korist PFC.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *