UFC 258: Kamaru Usman – Gilbert Burns Najava, Kvote i Prognoza

  •  
  •  
  •  
  •  

UFC 258 je iz mnogo razloga događaj koji ne bi smeli da propustite. Kamaru Usman brani velter titulu protiv Gilberta Burnsa, neko bi rekao Žilberta, ali realno boli nas kita ko bi sta napisao. Mi ćemo Brazilca ovako da zovemo. Ova dva tipa su nekada zajedno trenirala, i to je nešto što se ne tako često viđa u mečevima UFC-a za titulu. Zbog toga je glavna borba na UFC 258 veoma interesantna.

Najava

Kamaru je ona što bi rekli “tough motherfucker” neko bi dodao i još neku drugu reč ali nećemo da zalazimo u to. I zaista jeste, Usman je lik koji tako dobro trpi batine, da bi u određenom momentu pomislili da je autustićan ili kako već jer ne pokazuje da je povređen, ili da oseća ikakve posledice.

U isto vreme, ide napred, samo napred i napred, čekajući taj jedan momenat da zada udarac i da krene us seriju ili da napadne rivala i da ga odvuče na zemlju. Inače Usman je vrhunski rvač, odlikaš na koledžu i u srednjoj skoli.

Njgov trenutni skor je 17-1, i ima 16 uzastopnih pobeda, među kojima su in one protiv Rafaela do Anjosa, Demijena Maije, Tajrona Vudlija, protiv kog je i osvojio titulu, i dve zadnje odbrane, protiv Kolbija Kovingtona i Horhea Masvidala.

Burns je trebao da se srente još odavno sa Kamaruom, ali ga je jebena korona sprečila. Umesto njega je Masvidal uskočio i mao borbu sa tipa 10 dana priprema. “Durinj0” kako mu je nadimak, što mu na naš jezik dođe tvrdi, čvrsti, ajde da budemo malo smešni kao Kesić, Kruti, je tip koji je možda i jedini na fizičkom nivou Kamarua.

Brazilac je prejak, ima nenormalno jak stav, i vrlo je raznovrstan kada pričamo o njegovom stilu borbe. Zna da se rve, grepling mu je mžda i najjači adut, a sa druge strane bije ubija posebno rukama. Povrh svega izdržljvost mu je izuzetna, ali ipak videćemo kako će se ponašati protiv Usmana koji je nenadjebiv uz Miočića na ovom polju u celom UFCu.

Burns je malo šetao između lake i velter kategorije, ali od kada se vratio u ovu trenutnu, nanizao je 6 pobeda, a dva najzvučnija imena u rezimeu su mz Vudli i Maija.

Prognoza

Oba lika imaju dobru taktičku obučenost, i znajte da neće srljati u ovom meču. Inače ako im pogledate prethodne rezultate, većina mečeva im se završavala odlukom, Kamaruu pet od šest borbi, and Burnsu tri od četiri. I verovatno će se i ova isto tako okončati. Tako da se kladimo ovde na što bi Ameri rekli, “fight goes to the distance.” Na našem, pobeda odlukom, nevezano od imena pobednika.

Meč ide na odluku 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *