NFL: Karolina Panters – Dalas Kaubojs Najava i Tipovi

Možda i najveći šou na svetu kreće ovog vikenda i mi smo tu da ispratimo sve to. Malo je sajtova u Srbiji koji su posvećeni NFL  temama, a verujte da mi imamo dva zaljubljenika koja će pokušati da sve to iznesu.

Uz mene tu će biti i Blagoje, koji će Vam birati teme koje Vam mogu biti interesantne i pokušavati da nađe prave pikove za Vas. Već ste imali priliku da čitate njegovu najavu premijere sezone između Filadelfija i Atlante.

Ovo je prva utakmica koju ćemo predstaviti, i po nama jedna od nazanimljivijih u ovom premijernom kolu.

Karolina Pantersi – Dalas Kaubojsi

Ovo će biti jedna od prelomnih sezona za oba tima. I Karolina i Dalas imaju velike aspiracije, i ako ove godine ne urade ništa, vrlo lako se može desiti da uđu u neku vrstu delimične rekonstrukcije. Dalas je imao očajnu sezonu, i nazire se da Preskot ipak nije taj kada je najviše potrebno. Kvoterbek Kauboja se “gušio” kada je bio potreban najviše, mada je i Eliot bio dugo odsutan sa terena, i to je definitivno uticalo na konačni skor ovog tima. Oterali su Brajanta i Vitena, što je veliki rizik, ali jednostavno hirovi Velikog Deza su morali kada tada da dođu do tačke da se ne mogu trpeti više. Sa druge strane, Karolina se oporavila od šamaranja pre dve sezone, ušla u plejof i glupo izgubila. Tako da ove sezone moraju da guraju jače nego ranije. Imaju novinu u svom funkcionisanju a to je ofanzivni koordinator Norv Tarner. Ovaj tip je jedan od veterana u svojoj oblasti, i upravo sa Dalasom ima dva Super Boula 90’ih. Bio je slobodan od 2016. tako da ćemo videti da li će na pravi način oplemeniti igru Pantera, a posebno Njutna koji je kvoterbek van svakih šablona NFL-a.

Tipovi i Analiza

Sada što se tiče ove utakmice. Glavno pitanje je da li će odbrana Karoline, koja je jedna od najboljih protiv trčanja, uspeti da obuzda koliko toliko Ezekijela Eliota? Zašto to kažemo? Pa Pantersi imaju mnogo problema sa ofanzivnom linijiom jer su prepunjeni sa povređenim igračima i moraće da se oslone na odbranu i Njutnovu inspiraciju. E sada, upravo će sve i pasti na Kema, jer će biti u vrlo nezavidnoj situaciji. Met Kalil neće nastupiti u ovom meču, a on je taj levi tekl koji čuva slepu stranu svog kvoterbeka. Ne zaboravite svi vi koji pratite NFL, da e Endrju Norvel napustio Pantere tokom leta i sada će Njutn verovatno, makar u startu morati da eskivira, pa možda čak i više da trči. Sa druge strane, posle odlaska Deza Brajanta i Džejsona Vitena, Preskot je pomalo limitiran sa hvatačima, a i sumnjamo da će rizikovati nešto u smislu silovanja nekih drugih opcija već u prvoj utakmici, tako da je Eliot najsigurniji izbor. Granica poena je 42.5, zbog svega napomenutog, nama je to MINUS, a konačni pobednik nam je nesiguran, mada imamo oseća da je Karolina bliža trijumfu.

manje od 42.5 1.85

Karolina 1  1.7

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *