Počinje NFL – Šampioni dočekuju Falkonse

  •  
  •  
  •  
  •  

Čitavih sedam meseci je proteklo od poslednje NFL utakmice. Svi obožavaoci američkog fudbala će imati priliku da uživaju u noći između četvrtka i petka. Pored meča u kome se sastaju Grin Bej i Čikago (ponedeljak u 02:20), ovaj duel je svakako derbi prvog kola. Odbrana Iglsa će imati težak zadatak da zaustavi jedan od najpotentnijih napada u ligi. Iako ojačana dolaskom Majkla Beneta, defensiv-enda iz Sijetla, Dag Pedersen mora da motiviše šampine u cilju da zaustave Meta Rajana i Hulia Džonsa.

 

Filadelfija će početi sa Nikom Folsom na mestu kvoter-beka, herojem 52. Superbola. Karson Venc, je i dalje rovit, i neophodno je još vremena da bi se vratio na željeni nivo. Iako ih je napustio LeGeret Blant (prešao u Detroit), Iglsi i dalje imaju kavlitetne igrače na mestu raning-beka predvođene Džejom Adžaijem i Korijem Klementom. Na mestu vajd-risivera nastupiće bez povređenog Alšona Džefrija, međutim Fols ima nekoliko oružja u napadu u vidu Valasa, Agolora i Erca. Kao što rekosmo, odbrana je manje-više ista, i dalje granitna sa Flečerom Koksom na čelu.

 

Kada se priča o Atlanti, uvek se govori o njenom efikasnom napadu, kako trčanjem tako i kroz vazduh. Met Rajan je podbacio prošle sezone, od njega se očekivalo mnogo više od 20 tač-daun pasova. Sa Huliom Džonsom, jednim od najboljih hvatača lige, zatim Mohamedom Sanuom i Kalvin Ridlijem (pik prve runde), Rajan će imati zaista mnogo opcija u napadu. Ne treba zaboraviti i raning-bekove Frimena i Kolmena, koji su takođe sposobni da hvataju lopte. U odbranu se vraća Dezmond Trufant, izuzetno bitan igrač za Atlantin sekunderi.

 

Iako neizvestan duel dve jake franšize, blagu prednost dajemo domaćinu i aktuelnom šampionu Filadelfiji. Očekujemo da se Fols neće tako lako odreći pozicije startnog kvoter-beka, te da će pružiti znatno bolju partiju od onih iz predsezone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *